دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

اسرائیل گفته به مسئله فعالیت‌های منطقه‌ای ایران جدا از برجام رسیدگی شود

«مئیر بن شابات»، مشاور امنیت داخلی اسرائیل در یک تماس ویدئویی دو هفته پیش به «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته اسرائیل بر این باور است که باید به مسئله هسته‌ای ایران جدا از فعالیت‌های منطقه‌ای این کشور رسیدگی شود.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 25
کد خبر: ۷۸۸۲۹

به گزارش راهبرد معاصر «مئیر بن شابات»، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در یک تماس ویدئویی دو هفته پیش به «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته اسرائیل بر این باور است که باید به مسئله هسته‌ای ایران جدا از فعالیت‌های منطقه‌ای این کشور رسیدگی شود. 

آکسیوس نوشته اسرائیل نگران است که مرتبط کردن این دو موضوع ممکن است موجب مسامحه مذاکره‌کنندگان اروپایی و آمریکایی بر سر محدودیت‌های برنامه هسته‌ان ایران شود.

رسانه آمریکایی خاطرنشان کرده عده‌ای در دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال توافقی گسترده‌تر با ایران و گنجاندن رفتار منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران در مذاکره با تهران هستند اما موضع اعلام‌شده دولت آمریکا این است که می‌خواهد به برجام برگردد و آن را سکویی برای مذاکرات آتی بر سر موضوعات دیگر قرار دهد. 

بن‌شابات در گفت‌وگوی تلفنی خود با جیک سالیوان در روز ۱۱ فوریه به او گفته نباید میان مسا‌ئل غیرهسته‌ای ایران را با محدودیت‌های هسته‌ای تراز کرد. 

 بن‌شابات گفته موضع اسرائیل این است که برنامه هسته‌ای ایران یک تهدید موجودیتی است و باید به آن در وهله اول رسیدگی شود در حالی که رفتار منطقه‌ای ایران اهمیت کمتری دارد و باید در کانال دیگری به آن رسیدگی کرد. 

رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است که با حمایت کشورهای غربی از پیوستن به معاهده‌های بین‌المللی برای تحت نظر قرار گرفتن برنامه تسلیحات هسته‌ای این رژیم خودداری کرده است. 

کشورهای غربی به رهبری آمریکا در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. 

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

ارسال نظر